Uslovi Korišćenja

section-shape

Korišćenjem naših usluga slažete se sa navedenim uslovima korišćenja

Registracija korisničkog naloga

1. Registacijom korisničkog naloga na našem web sajtu postajete naš korisnik i smatra se da se automatski slažete sa svim uslovima korišćenja koji su ovde navedeni.

2. Otvaranjem korisničkog naloga saglasni ste sa tim da ćemo vam povremeno slati obaveštenja i ponude putem emaila.

3. Podaci uneti u naš sistem moraju biti tačni i verodostojni. Svaki pokušaj lažnog predstavljanja može dovesti do suspenzije i ukidanja vašeg naloga.

4. Jedan korisnik može imati samo jedan nalog.


Povraćaj novca

1. Ako niste zadovoljni našim servisima i uslugom u mogućnosti ste da tražite povraćaj novca u prvih 7 dana od aktivacije vašeg hosting naloga. Posle ovog perioda nije moguće tražiti povraćaj novca.

2. Povraćaj novca nije moguć u situacijama kada je korisnički nalog suspendovan ili ugašen zbog kršenja uslova korišćenja. Svaki korisnik je dužan da odgovorno vodi računa o svom nalogu u skladu sa uslovima korišćenja.


Backup i gubitak podataka

1. Pored toga što vršimo nedeljni i mesešni backup, odgovornost svakog korisnika je da vrši redovan backup svog sadržaja na serveru.

2. Hosticus nije odgovoran ako dodje do gubitka vaših podataka sa servera.

3. Iako Hosticus ulaze sve napore kako bi generisao backup sadržaja svojih korisnika, sam backup nije garantovan, jer prilikom istog može doći do oštećenja backup fajla.


Besplatni hosting paket

1. Jedan korisnik može imati samo jedan besplatan hosting nalog. Bilo koji pokušaj prevare u smislu otvaranje više naloga zarad dobijanja vise besplatnih hosting paketa će se kažnjavati trajnim ukidanjem usluga tom korisniku.

2. U cilju pružanja što bolje usluge besplatni hosting paketi su limitirani brojem procesa, I/O, CPU, RAM memorjom i drugim.


Potrošnja resursa

1. Ukoliko vaš hosting nalog ima uvećanu potrošnju resursa servera I/O, CPU, RAM daleko iznad proseka, potrebno je da se opredelite za jednu od sledećih opcija:

a.) Izvršite potpuno uptimizaciju vašeg sajta u cilju umanjenja potrošnje resursa na normalan opseg.

b.) Unapredite Vaš hosting paket na paket koji će odgovarati potrošnji resursa.

c.) U koliko stavke a i b nisu moguće kontaktirate nas putem tiketa kako bi zajedno našli idealno rešenje za vaše potrebe.

2. Hosticus zadržava pravo da suspenduje nalog i obustavi isporuku usluge ako utrošeni resursi prevazilaze opseg normalno i ometaju rad servera i drugih korisnika


Zabranjeno za korišćenje

1. Korišćenje skripti za prevaru ili druge ilegalne i nedozvoljene aktivnosti. Imajte na umu da se vaše pristupne adrese čuvaju u našem sistemu i da za kršenje ovog pravila možete biti i krivično gonjeni.

2. Korisnik ima pravo da koristi razne skripte i drugi software na svom sajtu pod uslovom da značajno ne remete rad servera. Ukoliko korisnik svojim delovanjem poremeti rad servera ili neodgovornim održavanjem i delovanjem ugrozi stabilnost i sigurnost servera, njegov nalog može biti suspendovan i/ili trajno ukinut. Imajte obzira da se ovde radi o Shared hostingu tj. da svi sajtovi dele resurse iste mašine na kojoj se nalaze.

3. Hosticus zadržava pravo da suspenduje ili ukine bilo koji nalog koji u sebi sadrži nezakonite stvari kao što su piraterija, pornografija, ilegalne skripte, povredu autorskog prava i prava industrijske svojine, materijale koji su u suprotnosti sa pravnim propisima republike Srbije.

3. Hosticus zadržava pravo da suspenduje ili ukine bilo koji nalog za koji ste ispostavi da koristi neažurirane, zastarele i nesigurne skripte, skripte koje se ne održavaju redovno i odgovorno i samim tim ugrožavaju stabilnost i bezbednost servera.

4. Nije dozvoljeno korišćenje torrent aplikacije niti čuvanje torrent fajlova na serverima.

5. Nije dozvoljeno korišćenje peer to peer razmena fajlova.

6. Nije dozvoljeno postavljati sajtove/portale za igrice i game servere i sve što je povezano sa tom tematikom. Ne može da se koristi za podizanje raznih game servera kao što su npr. GTA, Counter Strike, Call of Duty i drugi.

7. Svaki korisnik koji bude koristio web hosting nalog za slanje spam emailova i druge vidove spamovanja biće suspendovan/ugašen bez obaveštenja. Nemamo ni najmanju toleranciju prema spamovanju.

8. Vlasnici web hosting naloga ne mogu da preprodaju svoje hosting naloge drugim korisnicima. Ukoliko do toga dodje vaš nalog će biti ukinut bez obaveštenja


Ostala pravila i uslovi

1. Hosticus se obavezuje da Vaše lične podatke neće deliti trećim licima. Podaci uneti u naš sistem moraju biti tačni i verodostojni. Svaki pokušaj lažnog predstavljanja može dovesti do suspenzije i ukidanja Vašeg naloga.

2. Korisnik je dužan da svoje račune plaća na vreme. Ako korisnik ne izmiri svoja dugovanja web hosting nalog će biti suspendovan a nakon 7 dana i ukinut sa naših servera.

3. Korisnik koji nije izmirio svoja dugovanja nema pravo poručivanja novih usluga.

4. Hosticus nije odgovoran za bilo koju stetu i gubljenje podataka usled neizmirenih obaveza.

5. Hosticus ne može biti odgovoran za bilo kakvu štetu nanetu vašem sajtu. Korisnik nema pravo traženja odštete. Sve servise koristite na svoju odgovornost.

6. Korisnici su dužni da redovno ažuriraju svoje web stranice, skripte i da rade na zaštiti istih.

7. Hosticus zadržava pravo da ukine Vaš nalog u bilo kom trenuntku, a bez predhodnog obaveštenja ako dodje do kršenja uslova korišćenja.

7. Hosticus zadržava pravo promena cena svojih hosting paketa u bilo kom trenutku. Korisnici sa aktivnim hosting paketima plaćaće cenu aktivnu u vreme naručivanja paketa ( ne obuhvata ih promena cena).

6. U bilo kom trenutku Hosticus može promeniti uslove korišćenja a bez predhodne najave. Korisnici su dužni da prate uslove a nastavkom korišćenja servisa se sa njima i slažu